De hoogste berg van Tsjechië is de Snezska = sneeuwkop (1602 mtr). Gezinnen en beginnende skiërs kunnen heerlijk skiën in het Reuzen gebergte. Het Reuzengebergte heeft voldoende goede pistes voor veel sneeuwpret. Het is ook redelijk sneeuwzeker.

Een skipiste is op ca. 20 minuten met de auto in Chvalec, richting Ardspach (ca. 15 km). Hier kunnen ook ski’s worden gehuurd en lessen worden genomen.
Grote pistes zijn iets verder:

Mlade Buky (22 km, 20 minuten, vlakbij Trutnov). Het is een gemoedelijk skigebied met overwegend blauwe en rode pistes. Uitstekend geschikt voor kinderen en beginnende skieërs. Skiles en Skiverhuur mogelijk. Ook is hier sinds 2011 een rodelbaan.

Janske Lazne (27 km, 30 minuten). Ligt iets verder als Mlade Buky. Het is een kuuroord. Vanuit het dorp gaat een gondel en eenmaal boven zijn er sleep- en stoeltjes liften. Gevorderde skieërs kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn prachtige pistes door het bos. Skiles en Skiverhuur mogelijk.

Pec pod Snezkou (www.pecpodsnezkou.cz/en) en Splinderuv Mlyn. (www.spindleruv-mlyn.com/en) zijn een eindje rijden. Het is een prachtig skigebied die met elkaar in verbinding staat. De aprés ski is hier iets meer aanwezig.

Er lopen langlauftochten langs ons huis.

Deel dit met je vrienden
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Hyves