Wandelen

Vanaf het dorpsplein lopen vele wandelingen door het bos en de weilanden aangegeven dmv kleine bordjes. Kaarten liggen in het huis. Neem bv de route naar Zaltman op 742 meter hoogte, een uitzichttoren op de top van de berg. Als het weer helder is kunt u de Snezka, Dvur Kralove en Hradec Kralove zien liggen. Onderweg naar Zaltman slaat u op een gegeven moment een pad links af (wordt aangegeven met een pijl) naar de grot van Lotrando. Lotrando was een rover en had hier zijn verblijfplaats.

Tsjechie is een paradijs voor Geocachers (schatzoeken met een GPS) Er zijn hier in de buurt vele caches te vinden.

Zwemmen

Het zwembad is op dit moment gesloten. 

Malé Svatonovice heeft een eigen natuurzwembad. Dit betekent dat het water uit de bergen komt, niet verwarmd, wel schoon met hier en daar bladeren en schors van de bomen er in. Het is geen gemeente zwembad en wordt particulier beheerd. Men kan er een hapje eten en ook ‘s-avonds is er altijd wel iets te doen. Je vindt het bad door vanaf ons huis naar het dorpsplein te lopen en volg het gele wandelbordje. Steek dus het plein recht over  en bij huisnummer 140 links (ZDAR BUH) naar beneden. Volg nu het bord koupaliště (= zwembad) tot aan het eind van het grindpad.   Entree= 20 CZK volwassenen en 10 CZK kinderen. Voor meer info zie: www.koupalistems.cz

Een veel bezocht recreatiegebied is Dolce, bijna 6 km van Trutnov verwijderd, dat vier visvijvers met watervallen heeft, fraai ingerichte zomerhuisjes en een camping met een restaurant en sportfaciliteiten.
Hier kunt u gaan zwemmen in een echt natuurbad. Het water is hier schoon en voor kinderen is er een speciaal afgebakend ondiep gedeelte waar ze zich uitstekend kunnen vermaken. Rond het meer is er een klein stukje strand met daaromheen grasvelden.    

Het aquapark Letni Koupaliste (adres: Na Lukách) in Trutnov is een geweldig openlucht zwembad voor jong en oud. Het is gelegen op een sportterreinencomplex en kost ca 55 Ckr per dag per volwassene en Ckr 35 voor kinderen. Naast het openlucht bad is er trampoline, kinderspeeltuin en tafeltennis tot uw beschikking. Er zitten een aantal restaurantjes op het terrein en uiteraard verkleedruimtes, douches en WC.

Ook bij Autocamp Brodsky nabij Ceverny Kostelec is een zwemmeer. Het is het Brodsky meer met een grasweide en het meer heeft een zandbodem.    Het verderop gelegen meer Spinka is prachtig. Je kunt er aan één kant langs wandelen via de rode route.Bij een camping kun je het meer in om te zwemmen of met een bootje te water te gaan. Om te vissen heb je een vergunning nodig.

Deel dit met je vrienden
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Hyves