In de omgeving zijn vele leuke stadjes en dorpjes. Hierbij een kleine opsomming wat er in de omgeving te zien is.

Hradec Králové is de hoofdstad van de regio Hradec Králové met ruim 100.000 inwoners.De naam Hradec Králové stamt uit de tijd dat de stad als verblijfplaats van de Boheemse koninginnen diende.
Hrad = kasteel, Králové = van de koningin.Hradec Králové is geen stad die overspoeld word met toeristen. Het ontbreken van Hradec Králové op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zorgt ervoor dat het aantal toeristen dat de stad bezoekt vrij beperkt blijft. Het is dan ook geen plaats die bekend is bij het grote publiek, maar wel een plaats die de interesse opwekt van mensen die zich wat verder verdiepen in het land Tsjechië. Misschien maakt juist het ontbreken van massatoerisme van Hradec Králové zo’n interessante bestemming. Het is geen stad waar je dagenlang rondwandelt, maar wel eentje die je eigenlijk een keer bezocht moet hebben als je de bekende toppers van Tsjechië al voldoende gezien hebt.

Trutnov is de een na grootste stad van de regio, gelegen in de regio Hradec Králové.  Trutnov ligt op een hoogte van 427 meter aan de rivier de Úpa in het Reuzengebergte.  Het centrum van de stad is altijd het plein geweest, waar vanuit de hoeken een tweetal straten lopen in het westen naar de Hogere Poort (Horni brana een monument, niet slechts vanwege de gevangenis en de martelkamer, waar in 1605 de later terechtgestelde burgemeester Pfeyfer schuld bekende, maar ook door zijn twee bierklokken, die door gelui een eind maakte aan de drankgelagen in de kroegen), en in het oosten naar de Lagere Poort (Dolni brana). Door deze poort keerden in 1547 de bewoners van Trutnov na de eerste telling naar de stad terug. Het huidige Trutnov heeft een intensief cultureel en maatschappelijk leven. Het staat in het teken van de muziek een traditie van de stad is vanaf 1981 het festival van kamermuziek, de Herfst van Trutnov (Trutnovsky podzim) en het Open Air Music Festival met tientallen Tsjechische en buitenlandse groepen, dat door tienduizenden luisteraars wordt bezocht. Eveneens geliefd is het jaarlijkse jazzfestival Jazzinec, het Orgelfestival en de Advent van Trutnov.

In Trutnov wordt het Krokonosse bier gebrouwen. De brouwerij is te bezichtigen.

 

DOLNI MORAVA

Wie durft !!!!!!! THE SKYWALK
Er is in december 2015 een nieuwe attractie in Tsjechië. The Skywalk. Het is een uitkijktoren van 55 meter hoog. Je loopt via een breed pad naar boven. Onderweg kunnen kinderen in een klimbaan boven de grond. Boven op de toren heb je een prachtig uitzicht en er is een stevig net gespannen waarover je kunt lopen zodat je 55 meter diep naar beneden kunt kijken. Naar beneden kun je met een glijbaan of gewoon lopen.

Vanaf ons huis is het ongeveer 2 uur rijden. Dolni Morava
Dus wie durft ???????

 

 

 

 

Deel dit met je vrienden
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Hyves